What she wrote | Roos van der Vliet | 4 juli t/m 30 augustus

Friday, July 03, 2020

Roos van der Vliet (1985, Dordrecht) studeerde in 2009 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem richting Fine Art, en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar. 
 
Ze is voornamelijk bekend geworden met haar portretten waarbij gezichten zijn gewikkeld in haar, en slechts de ogen vrij worden gelaten. Haar schilderstijl laat zich het beste omschrijven als hyperrealistisch, al is dat voor haar eerder een middel dan het doel. Naar eigen zeggen is het belangrijkste thema in haar werk de contradictie tussen het verlangen om gezien te worden door de wereld en de drang om ons er juist aan te willen onttrekken. De overweldiging van het leven zelf en de immense wereld met al haar bewoners waar wij zonder handleiding op worden agezet vormt de rode draad in al haar werk. Door zo dicht op de huid van haar onderwerp te zitten en de realiteit te reproduceren, lijkt ze op dit alles meer grip te krijgen.

In the Silence | Ewa Cwikla | 5 september t/m 1 november 2020

Friday, September 04, 2020

NOSTALGISCH LICHT

Een van de typische stijlkenmerken van Ewa’s werk, is het nostalgische, bijna Rembrandtiaanse licht. Ewa is steeds op zoek naar deze nostalgie omdat — zoals ze zelf zegt — 'deze nostalgische sfeer mij een bepaalde mate van rust geeft in deze steeds sneller en hectischer wordende wereld. Ik hoop dat dit hetzelfde effect
heeft op degene die naar mijn beelden kijkt’. Vandaag de dag is ook de nabewerking van een beeld een belangrijk onderdeel van 'de eigen signatuur'. Dit is er de reden van dat Ewa haar eigen filters ontwikkelt in Photoshop. In de constante drang zichzelf te ontwikkelen — zonder daarbij verstrikt te raken in een strikt afgebakende stijl — zet Ewa haar ziel en zintuigen open om te worden geinspireerd. Een oude film of schilderij... het kan zomaar lichtjes doen gaan branden die dan vertaald worden naar een beeld met Ewa signatuur.

Ewa Cwikla | 2019
 

Puzzle of my Heart | Mart de Brouwer | 8 november 2020 t/m 3 januari 2021

Saturday, November 07, 2020

Mart de Brouwer (1955) is zowel nationaal als internationaal veel in beeld en is vooral bekend om zijn bijzondere en vernieuwende muurobjecten. Deze wandobjecten behandelt hij via een geheel eigen ontwikkeld procédé. Zo werkt hij met hout dat hij een verweerd uiterlijk geeft en vervolgens behandelt hij het met wederom zelfontwikkelde verftechnieken. De kunstwerken van Mart variëren van hout in zijn puurste vorm, met uitgebrande voorstelling, tot ingelegde, gepuzzelde objecten waarin hij kleur toepast met zelfgemaakte verf.

Trut(h) | Wilma Geerts | 10 januari t/m 28 februari 2021

Friday, January 03, 2020

Geef me je hand
Vertel me je verhaal
Dan neem ik je mee
Naar het schilderij van jou!

Captured Moments | Peter Jochems | 6 maart t/m 25 april 2021

Friday, March 05, 2021

In mijn werk schilder ik mensen in een hedendaagse omgeving. Vanwege mijn grote interesse in oude kunst heb ik in mijn achterhoofd vaak kunstwerken uit het verleden. In een werk kan een zachte echo van de Mona Lisa, het meisje met de parel, of de Egyptische buste van Nefertete zitten. Uiteindelijk wil ik dat de werkstukken op een prettige manier gedateerd raken, zodat iemand in 2050 kan zien en aanvoelen hoe het leven, of het levensgevoel van 2019 of 2020 was, als deze tijd al lang weer vervlogen is.

Captured | Rosa Boomsma | 3 juli t/m 30 augustus 2020

Friday, July 02, 2021

De manier waarop de schilderijen van Rosa Boomsma tot stand komen is aanvankelijk een ongestructureerd gedachteproces, waarbij beelden zich ogenschijnlijk uit het niets aandienen en weer verdwijnen. Als een frame uit een scene wisselen zij zich af en transformeren zich gaandeweg. Hierbij is niet een thema of een concept leidend, maar een intuïtief selectieproces waarbij sfeer, spanning en compositie zorgvuldig worden afgewogen. Het lijken portretten van een innerlijke gevoelswereld waarin de kunstenaar meer dan eens zelf het onderwerp is. Wat zich heeft afgespeeld of hoe de beelden precies geïnterpreteerd dienen te worden, laat zich raden.

Universal Painting Project 360˚ VR Dordrecht | Enrique Collar | 6 november (2021) t/m 2 januari (2022)

Friday, November 05, 2021

Paintings in large formats based on spherical photographs.

Universal is a multiple and sensory vision of the world through the emotions of painting, of the gesture, the stain, the colour, the error, the diverse underlayers and textures hidden beneath the last layer of oil paint. Details are treated with the precision of the Flemish masters, as well as with the modern and contemporary perception of painting.

Please reload