In the Silence | Ewa Cwikla | 5 september t/m 1 november 2020

Friday, September 04, 2020

NOSTALGISCH LICHT

Een van de typische stijlkenmerken van Ewa’s werk, is het nostalgische, bijna Rembrandtiaanse licht. Ewa is steeds op zoek naar deze nostalgie omdat — zoals ze zelf zegt — 'deze nostalgische sfeer mij een bepaalde mate van rust geeft in deze steeds sneller en hectischer wordende wereld. Ik hoop dat dit hetzelfde effect
heeft op degene die naar mijn beelden kijkt’. Vandaag de dag is ook de nabewerking van een beeld een belangrijk onderdeel van 'de eigen signatuur'. Dit is er de reden van dat Ewa haar eigen filters ontwikkelt in Photoshop. In de constante drang zichzelf te ontwikkelen — zonder daarbij verstrikt te raken in een strikt afgebakende stijl — zet Ewa haar ziel en zintuigen open om te worden geinspireerd. Een oude film of schilderij... het kan zomaar lichtjes doen gaan branden die dan vertaald worden naar een beeld met Ewa signatuur.

Ewa Cwikla | 2019
 

Puzzle of my Heart | Mart de Brouwer | 8 november 2020 t/m 3 januari 2021

Saturday, November 07, 2020

Mart de Brouwer (1955) is zowel nationaal als internationaal veel in beeld en is vooral bekend om zijn bijzondere en vernieuwende muurobjecten. Deze wandobjecten behandelt hij via een geheel eigen ontwikkeld procédé. Zo werkt hij met hout dat hij een verweerd uiterlijk geeft en vervolgens behandelt hij het met wederom zelfontwikkelde verftechnieken. De kunstwerken van Mart variëren van hout in zijn puurste vorm, met uitgebrande voorstelling, tot ingelegde, gepuzzelde objecten waarin hij kleur toepast met zelfgemaakte verf.

Januari en februari - gesloten

Sunday, January 03, 2021

In de maanden januari en februari is de gallery gesloten.

Captured Moments | Peter Jochems | 6 maart t/m 25 april 2021

Friday, March 05, 2021

In mijn werk schilder ik mensen in een hedendaagse omgeving. Vanwege mijn grote interesse in oude kunst heb ik in mijn achterhoofd vaak kunstwerken uit het verleden. In een werk kan een zachte echo van de Mona Lisa, het meisje met de parel, of de Egyptische buste van Nefertete zitten. Uiteindelijk wil ik dat de werkstukken op een prettige manier gedateerd raken, zodat iemand in 2050 kan zien en aanvoelen hoe het leven, of het levensgevoel van 2019 of 2020 was, als deze tijd al lang weer vervlogen is.

Vere Vitae | Martijn Versteeg | 1 mei t/m 27 juni 2021

Thursday, April 30, 2020

Martijn Versteeg is een realistisch kunstenaar, gericht op grafiet en houtskool op papier. Zijn tekeningen zijn conceptueel en gevormd uit emotie. Ondanks dat alle kunstwerken uniek zijn, is zijn werk sterk herkenbaar door de typische techniek met sterke contrasten en bijzondere realistische weergaven.

Zijn realistische stijl is gevormd door de perfectionisme die de kunstenaar zoekt. De weg naar perfectie is een weg van precisie wat obligaat is aan Martijn Versteeg.

Captured | Rosa Boomsma | 3 juli t/m 30 augustus 2021

Friday, July 02, 2021

De manier waarop de schilderijen van Rosa Boomsma tot stand komen is aanvankelijk een ongestructureerd gedachteproces, waarbij beelden zich ogenschijnlijk uit het niets aandienen en weer verdwijnen. Als een frame uit een scene wisselen zij zich af en transformeren zich gaandeweg. Hierbij is niet een thema of een concept leidend, maar een intuïtief selectieproces waarbij sfeer, spanning en compositie zorgvuldig worden afgewogen. Het lijken portretten van een innerlijke gevoelswereld waarin de kunstenaar meer dan eens zelf het onderwerp is. Wat zich heeft afgespeeld of hoe de beelden precies geïnterpreteerd dienen te worden, laat zich raden.

It's all nature | Suus Suiker | 4 september t/m 31 oktober 2021

Friday, September 03, 2021

Sinds haar vroege jeugd is Suus Suiker artistiek erg gedreven. Als kind tekende en schilderde ze al veel. Na haar studie aan de Haagse kunstacademie is ze zelfstandig in de kunst verder gegaan. De eerste jaren schilderde ze vooral met acrylverf op doek, in het magisch realistische genre. 
Pas sinds enige jaren heeft ze het roer omgegooid. Ze heeft haar oude medium en genre volledig losgelaten en is zich gaan bekwamen in de encaustische mixed-media schilderkunst (schilderen met gepigmenteerde warme bijenwas) gecombineerd met inkt, krijt en olieverf. Florale motieven, bloemen en takken, natuurlijke structuren en spiegelingen vormen haar thema. Het genre kan worden getypeerd als ‘hedendaags impressionisme’.

Universal Painting Project 360˚ VR Dordrecht | Enrique Collar | 6 november (2021) t/m 2 januari (2022)

Friday, November 05, 2021

Paintings in large formats based on spherical photographs.

Universal is a multiple and sensory vision of the world through the emotions of painting, of the gesture, the stain, the colour, the error, the diverse underlayers and textures hidden beneath the last layer of oil paint. Details are treated with the precision of the Flemish masters, as well as with the modern and contemporary perception of painting.

Trut(h) | Wilma Geerts | 5 januari t/m 27 februari 2022

Friday, February 04, 2022

Geef me je hand
Vertel me je verhaal
Dan neem ik je mee
Naar het schilderij van jou!

The Safe and the Serene | Ralf Heynen | 30 april t/m 26 juni 2022

Friday, April 29, 2022

Ralf Heynen (Tegelen,1978) laat zich vooral inspireren door de interactie van het model en de omgeving. Hij probeert zijn modellen al schilderend tot leven te laten komen en hen in een positie van rust en contemplatie af te beelden. Het lijkt de figuren in zijn schilderijen allemaal niet te deren wat er om hen heen gebeurt. Ze bevinden zich in hun eigen gedachtenwereld en communiceren niet direct met de betrachter. Hij werkt graag met verfijnde stoffen en gecompliceerde patronen in een vervallen omgeving. Ralf kiest vaak modellen die iets mysterieus hebben in hun voorkomen.

Please reload