top of page

BESTE EIGENAAR VAN DIT HUIS | Jouk Oosterhof
3 mei t/m 29 juni 2025

Beste eigenaar van dit huis. De werken in deze tentoonstelling zijn begonnen met een envelop met deze tekst.

Verstuurd naar een adres gevonden op Funda, of door de bus gedaan bij een intrigerende woning.

Jouk Oosterhof heeft een fascinatie voor onvertelde geschiedenissen die verborgen zitten in oude meubels en achter verbleekte gordijnen. Als een beeldhouwer brengt ze het persoonlijke verhaal van haar modellen en het mysterie van de gevonden interieurs samen in een verrassende afbeelding dat Gijs Groenteman omschrijft als “een Jouk-achtige wereld die iets surrealistischer is dan de wereld waarin we allemaal leven”.

Jouk studeerde in 1998 af aan de KABK in Den Haag. Ze ontwikkelde zich binnen en buiten Nederland tot veelgevraagd fotograaf met een onmiskenbare eigen stijl. Ze heeft internationale nominaties en prijzen ontvangen zoals voor de Taylor Wessing Portrait prize (National Portrait Gallery, London), de Head On (Sydney) en de Rabo Photographic Portrait Prize.

De benadering van Jouk Oosterhof is precies en overdacht. Kleuren en kader, pose en kleding, licht en lijnen. Elke foto is het resultaat van een zorgvuldige zoektocht naar één beeld waarin de verhalen van de ruimte, het onderwerp, en de fotograaf samen het gewone overstijgen.

01_Jouk-Oosterhof_Muse_5
02_Jouk-Oosterhof_LaurenRaaijmakers_4
03_Jouk-Oosterhof_Free_TimoSassen_2
04_Jouk-Oosterhof_Volkskrant_Puss_MensjevanKeulen_Bosie_groter
05_Jouk-Oosterhof_FreeWork_Bouvy_Cecile_1
06_Jouk-Oosterhof_Volkskrant_Ine-Boermans_5
07_Jouk-Oosterhof_BullTerrierChe_3
08_Jouk-Oosterhof_MMJP_Valentijn1
bottom of page