top of page

EVENTS

IMG_4149.jpg

MUZE | Raymond Assink

14 januari t/m 26 februari 2023

Als je erover nadenkt is het werkelijk absurd vandaag nog een afbeelding te maken, een afbeelding van de mens bijvoorbeeld met verf….. maar dan plotseling lijkt het nog meer absurd dat niet te doen. Ik vrees dus dat ik mijn verlangens moet volgen.’ -WILLEM DE KOONING- 


Al op jonge leeftijd werd ik gegrepen door tekenen en schilderen. Mijn opa leerde mij perspectief-tekenen toen ik zes jaar oud was en er ging echt een wereld voor mij open. Vanaf toen was ik verslaafd aan wat later kunst bleek te zijn. Het principe dat als je vormpjes, streepjes en vlekjes goed naast en over elkaar schildert er een illusie van de werkelijkheid kan ontstaan is fascinerend. 

DSCF6680 kopie.jpg

PORTRAITS OF NATURE | Dick van Heerde
4 maart t/m 30 april 2023

Op jonge leeftijd maakt Dick van Heerde (1954) al zijn eerste olieverfschilderij. Eind jaren 1970 werkte hij mee aan de restauratie van de orgelluiken van de Nieuwe Kerk in Amsterdam, en dit leerde hem de fascinerende techniek die door de 17e-eeuwse schilders werd toegepast. Later blijkt dit voor Dick een belangrijke inspiratiebron te zijn. Medio jaren 80 richtte Dick zich volledig op het werken als zelfstandig kunstenaar, met eerst een grote aandacht voor de wildlife in de natuur van Europese landen. Enkele jaren later reist hij naar Tanzania en wordt overdonderd door de natuur die hij daar ziet. Hij blijft deze regio bezoeken en zijn fascinatie voor Afrika is duidelijk in een deel van zijn oeuvre terug te vinden. Met zijn werk behoort Dick al weer vele jaren ook internationaal gezien tot de toonaangevende realistische dierschilders.

thumbnail_winter_light_arizanovic.jpg

BENEATH THE SURFACE |  Zoran Arizanovic

6 mei t/m 25 juni 2023

Zoran Arizanovic was born in 1972 in Yugoslavia. He studied painting at Academy of Fine Arts in Ljubljana, and received a Master in Fine Arts degree in 2005. He worked professionally as VFX artist on films and games in UK and in Germany. Currently he lives and teaches in Breda, The Netherlands.

naar het licht.jpg

ZOEKTOCHT NAAR PERFECTIE |  Erik van de Beek

1 juli t/m 27 augustus 2023

Erik van de Beek is in 1971 geboren in Renkum, Gelderland. Van 1990 tot 1995 volgt Erik de opleiding Autonome kunst aan de Constantijn Huijgens Academie in Kampen. Momenteel heeft hij zijn atelier in Nijmegen. Erik heeft een passie voor de kunst en tegelijkertijd ligt hierin ook een voortdurend gevecht besloten. Een gevecht met de verf, met zijn onderwerpen, zijn inspiratiebron en met zichzelf. Hij schildert altijd iets nieuws, iets anders. Het is een blijvende uitdaging. Het kunstenaarschap is voor hem een constante zoektocht naar perfectie.

Layers-Erik-van-Elven.jpg

BEELDVERHALEN |  Heemskerk & van Elven

2 september t/m 29 oktober 2023

Een bijzondere duo-expo in WG Galerie: Yvonne Heemskerk en Erik van Elven. Twee kunstenaars (bekend van het tv programma “Sterren op het doek”) met een eigen stijl en toets maar met een sterke synergie. Imprealisten noemen ze zichzelf, tussen klassiek realisme en impressionisme in. Allebei maken ze verhalende schilderijen in olieverf. Realistisch maar met een losse, zichtbare toets. Werken waar je lang naar blijft kijken omdat er steeds iets nieuws in te vinden is, verhalen van alle tijden…

thumbnail_Lou, Tanya Atanasova, oil on B

VRIENDEN |  Tanya Atanasova

4 november t/m 31 december 2023

Wat doe je als de wereld zoals je die altijd gekend hebt, verdwijnt? 
 
Tanya Atanasova werd geboren in Bulgarije, toen dat land nog een communistische dictatuur was. Als tiener maakte ze mee hoe haar land door een diepe crisis ging. In de wilde chaos van post-communistisch Bulgarije studeerde ze als kunstenares aan de academie van Sofia. Het was uiteindelijk de liefde voor de grote meesters van de schilderkunst die haar naar Antwerpen leidde.

Aart Staartjes - kim van den enden.jpg

ASSORTED WORKS |  Kim van den Enden
maart t/m april 2024

Ze schilderde o.a. Aart Staartjes voor het tv-programma Sterren op het doek en hing met haar zelfportret in het Rijksmuseum.

Sinds haar afstuderen in 2012 is ze werkzaam in de kunsteducatie en als kunstenaar. Op de academie lag de nadruk op ideeontwikkeling en concept Na de academie heeft ze zich gespecialiseerd in olieverf schilderen. Ze werkt daarbij realistisch en maakt gebruik van klassieke schildertechnieken.

“Tijdens het opbouwen van een schilderij is het net of je het langzaam tot leven brengt. Dat blijft voor mij een fascinerend proces. Bij het schilderen van een portret zoek ik niet alleen gelijkenis aan de buitenkant, maar wil ik ook de persoonlijkheid vangen.”

Definitief_edited_edited.jpg

MiniARTures - It's a small world after all... 
WG Gallery | FiKVA Foundation

4 mei t/m 30 juni 2024

Omdat grootse kunst niet altijd groot moet zijn, organiseert WG Galerie in samenwerking met de vzw FiKVA in 2024 een internationale wedstrijd voor hedendaagse realistische kunst op miniatuurformaat - "MiniARTures". De finalisten van deze wedstrijd tonen we daarna in WG Galerie. Meer informatie en een "open call" volgt op de websites en in de nieuwsbrieven van WG Galerie en FiKVA later dit jaar.

IMG_2916.jpeg

SPRING IN AUTUMN |  Wencke Vinks
7 september t/m 27 oktober 2024

Met de expositie 'Spring in autumn' belicht Wencke de transformaties in de natuur die door de seizoenen heen steeds duidelijker merkbaar zijn. 
Het schept verschillende gevoelens van verwarring maar ook vindingrijkheid, overlevingskracht en ontzag voor alles wat de natuur ons brengt en geeft.
Haar schilderijen tonen de menselijke figuur in relatie tot de natuur in deze bijzondere tijd.

bottom of page