top of page

EVENTS

PHOTOTAXIS-MiniARTures-2023.jpg

MiniARTures - It's a small world after all... 
WG Gallery | FiKVA Foundation

11 mei t/m 25 augustus 2024

Omdat grootse kunst niet altijd groot moet zijn, organiseert WG Galerie in samenwerking met de vzw FiKVA in 2024 een internationale wedstrijd voor hedendaagse realistische kunst op miniatuurformaat - "MiniARTures". De finalisten van deze wedstrijd tonen we daarna in WG Galerie. Meer informatie en een "open call" volgt op de websites en in de nieuwsbrieven van WG Galerie en FiKVA later dit jaar.

IMG_2916.jpeg

SPRING IN AUTUMN |  Wencke Vinks
7 september t/m 27 oktober 2024

Met de expositie 'Spring in autumn' belicht Wencke de transformaties in de natuur die door de seizoenen heen steeds duidelijker merkbaar zijn. 
Het schept verschillende gevoelens van verwarring maar ook vindingrijkheid, overlevingskracht en ontzag voor alles wat de natuur ons brengt en geeft.
Haar schilderijen tonen de menselijke figuur in relatie tot de natuur in deze bijzondere tijd.

Ellen van Dijk-Sweet Melancholy.jpeg

ZIELEN IN GLAS  |  Ellen van Dijk
2 november 2024 t/m 6 januari 2025

Van kinds af aan is Ellen (1996) al gefascineerd door portretkunst. De liefde voor

het tekenen en de wens tot creatieve uiting zijn zo lang ze zich kan herinneren aanwezig geweest. Tijdens haar opleiding tot restauratie- en decoratieschilder werd ze verliefd op

de techniek van glas in lood; een ambacht dat sinds de middeleeuwen nagenoeg ongewijzigd is gebleven.

_A736166.jpg

VERSTILDE MOMENTEN  |  Robert Munning
1 maart t/m 27 april 2025

Momenten van verstilling. 
Ondanks een stille wens om naar de kunstacademie te gaan na de middelbare school, koos Robert (1981) ervoor om psychologie te studeren. Dit betekende niet dat zijn liefde voor het schilderen door deze keus uitdoofde. Integendeel. Deze werd alleen maar sterker. Zijn studie en zijn schilderijen laten namelijk een sterke overeenkomst zien: een duidelijk zichtbare interesse in de mens.

05_Jouk-Oosterhof_FreeWork_Bouvy_Cecile_1.jpg

BESTE EIGENAAR VAN DIT HUIS  |  Jouk Oosterhof
3 mei t/m 29 juni 2025

Beste eigenaar van dit huis. De werken in deze tentoonstelling zijn begonnen met een envelop met deze tekst. Verstuurd naar een adres gevonden op Funda, of door de bus gedaan bij een intrigerende woning. Jouk Oosterhof heeft een fascinatie voor onvertelde geschiedenissen die verborgen zitten in oude meubels en achter verbleekte gordijnen.

Als een beeldhouwer brengt ze het persoonlijke verhaal van haar modellen en het mysterie van de gevonden interieurs samen in een verrassende afbeelding dat Gijs Groenteman omschrijft als “een Jouk-achtige wereld die iets surrealistischer is dan de wereld waarin we allemaal leven”.

Forever Young.jpg

LET THERE BE LIGHT  |  Eddy Greenwood
6 september t/m 26 oktober 2025

Light is the inspiration for Eddy Greenwood. Its timeless influence shapes the way he thinks and paints as an artist. The flow of light over the human face creates a beauty that can be seen in all of his work. His artistic journey began by studying the work of Leonardo da Vinci for a BA Hons degree in History of Art and Graphic Design. 

bottom of page