top of page

EVENTS

thumbnail_winter_light_arizanovic.jpg

BENEATH THE SURFACE |  Zoran Arizanovic

6 mei t/m 25 juni 2023

Zoran Arizanovic was born in 1972 in Yugoslavia. He studied painting at Academy of Fine Arts in Ljubljana, and received a Master in Fine Arts degree in 2005. He worked professionally as VFX artist on films and games in UK and in Germany. Currently he lives and teaches in Breda, The Netherlands.

naar het licht.jpg

ZOEKTOCHT NAAR PERFECTIE |  Erik van de Beek

1 juli t/m 27 augustus 2023

Erik van de Beek is in 1971 geboren in Renkum, Gelderland. Van 1990 tot 1995 volgt Erik de opleiding Autonome kunst aan de Constantijn Huijgens Academie in Kampen. Momenteel heeft hij zijn atelier in Nijmegen. Erik heeft een passie voor de kunst en tegelijkertijd ligt hierin ook een voortdurend gevecht besloten. Een gevecht met de verf, met zijn onderwerpen, zijn inspiratiebron en met zichzelf. Hij schildert altijd iets nieuws, iets anders. Het is een blijvende uitdaging. Het kunstenaarschap is voor hem een constante zoektocht naar perfectie.

Layers-Erik-van-Elven.jpg

BEELDVERHALEN |  Heemskerk & van Elven

2 september t/m 29 oktober 2023

Een bijzondere duo-expo in WG Galerie: Yvonne Heemskerk en Erik van Elven. Twee kunstenaars (bekend van het tv programma “Sterren op het doek”) met een eigen stijl en toets maar met een sterke synergie. Imprealisten noemen ze zichzelf, tussen klassiek realisme en impressionisme in. Allebei maken ze verhalende schilderijen in olieverf. Realistisch maar met een losse, zichtbare toets. Werken waar je lang naar blijft kijken omdat er steeds iets nieuws in te vinden is, verhalen van alle tijden…

thumbnail_Lou, Tanya Atanasova, oil on B

VRIENDEN |  Tanya Atanasova

4 november t/m 31 december 2023

Wat doe je als de wereld zoals je die altijd gekend hebt, verdwijnt? 
 
Tanya Atanasova werd geboren in Bulgarije, toen dat land nog een communistische dictatuur was. Als tiener maakte ze mee hoe haar land door een diepe crisis ging. In de wilde chaos van post-communistisch Bulgarije studeerde ze als kunstenares aan de academie van Sofia. Het was uiteindelijk de liefde voor de grote meesters van de schilderkunst die haar naar Antwerpen leidde.

shelter in the sun 60 x 80 cm 2022.jpg

LIFE BEYOND FLESH: A DARING FUSION OF AI ART AND TRADITIONAL PAINTING |  Francien Krieg
2 maart t/m 28 april 2024

Francien Krieg, an oil painter of more than two decades, has embarked on a bold exploration of the convergence between traditional art and AI. Her solo exhibition showcases a collection of figurative oil paintings and AI animated artworks, exploring the complex themes of aging and the beauty of the fragility of life. Through her works, she challenges us to see beyond the physical and embrace the intricacy and wonder of the human experience. 

Definitief_edited_edited.jpg

MiniARTures - It's a small world after all... 
WG Gallery | FiKVA Foundation

11 mei t/m 25 augustus 2024

Omdat grootse kunst niet altijd groot moet zijn, organiseert WG Galerie in samenwerking met de vzw FiKVA in 2024 een internationale wedstrijd voor hedendaagse realistische kunst op miniatuurformaat - "MiniARTures". De finalisten van deze wedstrijd tonen we daarna in WG Galerie. Meer informatie en een "open call" volgt op de websites en in de nieuwsbrieven van WG Galerie en FiKVA later dit jaar.

IMG_2916.jpeg

SPRING IN AUTUMN |  Wencke Vinks
7 september t/m 27 oktober 2024

Met de expositie 'Spring in autumn' belicht Wencke de transformaties in de natuur die door de seizoenen heen steeds duidelijker merkbaar zijn. 
Het schept verschillende gevoelens van verwarring maar ook vindingrijkheid, overlevingskracht en ontzag voor alles wat de natuur ons brengt en geeft.
Haar schilderijen tonen de menselijke figuur in relatie tot de natuur in deze bijzondere tijd.

Elmo-138-x-150cm.jpg

FEMABOMB |  Maudy Alferink
2 november t/m 29 december 2024

Door de zoektocht van al wat vrouwelijk is vast te leggen creëert Maudy Alferink haar hyperrealistische hedendaagse à la mode olieverfschilderijen.  

Alferink bewonderde de Europese klassieke meesters, bestudeerde hun vaardigheden en creëerde haar autodidactische technieken om tot een resultaat te komen dat hyperrealisme wordt genoemd. Sinds 2014 schildert Alferink en haar werken waren te zien op o.a. Art Basel Scope Miami, Los angeles Art show, Art Dubai en Pan Amsterdam. In de media is Alferink gevierd in o.a.the New york times, MaxTV en een aflevering op de NPO. 

bottom of page