top of page

EVENTS

thumbnail_Lou, Tanya Atanasova, oil on B

VRIENDEN |  Tanya Atanasova
4 november t/m 24 december 2023

Wat doe je als de wereld zoals je die altijd gekend hebt, verdwijnt? 
 
Tanya Atanasova werd geboren in Bulgarije, toen dat land nog een communistische dictatuur was. Als tiener maakte ze mee hoe haar land door een diepe crisis ging. In de wilde chaos van post-communistisch Bulgarije studeerde ze als kunstenares aan de academie van Sofia. Het was uiteindelijk de liefde voor de grote meesters van de schilderkunst die haar naar Antwerpen leidde.

Mirror Mirror on the Wall - Copy.jpg

DE VLUCHTELING ALS MUSE |  Wim Heldens
6 januari t/m 29 februari 2024

Gevluchten, mensen die buitengesloten worden, de ‘underdog’, kortom: ‘de vreemde ander’ die niet gekozen heeft voor vijandige omstandigheden die haar/zijn leven ernstig belemmeren of bedreigen, is het onderwerp van Amsterdamse realist Wim Heldens. Zijn doeken ensceneren op symbolische wijze de situaties die zijn betrokkenheid oproepen, en vertellen ieder hun eigen verhaal, prikkelen de fantasie, roepen zowel vragen als antwoorden op. De ‘vreemdeling’, de ‘ander’, wordt op die manier ook de muse van de kunstenaar, die wil laten zien hoe die ander feitelijk niet van ons verschilt: wat de mensen verbindt: de liefde voor het universeel-menselijke, zit dieper dan de verschillen.

John Borstlap

shelter in the sun 60 x 80 cm 2022.jpg

LIFE BEYOND FLESH: A DARING FUSION OF AI ART AND TRADITIONAL PAINTING |  Francien Krieg
2 maart t/m 28 april 2024

Francien Krieg, an oil painter of more than two decades, has embarked on a bold exploration of the convergence between traditional art and AI. Her solo exhibition showcases a collection of figurative oil paintings and AI animated artworks, exploring the complex themes of aging and the beauty of the fragility of life. Through her works, she challenges us to see beyond the physical and embrace the intricacy and wonder of the human experience. 

Definitief_edited_edited.jpg

MiniARTures - It's a small world after all... 
WG Gallery | FiKVA Foundation

11 mei t/m 25 augustus 2024

Omdat grootse kunst niet altijd groot moet zijn, organiseert WG Galerie in samenwerking met de vzw FiKVA in 2024 een internationale wedstrijd voor hedendaagse realistische kunst op miniatuurformaat - "MiniARTures". De finalisten van deze wedstrijd tonen we daarna in WG Galerie. Meer informatie en een "open call" volgt op de websites en in de nieuwsbrieven van WG Galerie en FiKVA later dit jaar.

IMG_2916.jpeg

SPRING IN AUTUMN |  Wencke Vinks
7 september t/m 27 oktober 2024

Met de expositie 'Spring in autumn' belicht Wencke de transformaties in de natuur die door de seizoenen heen steeds duidelijker merkbaar zijn. 
Het schept verschillende gevoelens van verwarring maar ook vindingrijkheid, overlevingskracht en ontzag voor alles wat de natuur ons brengt en geeft.
Haar schilderijen tonen de menselijke figuur in relatie tot de natuur in deze bijzondere tijd.

Elmo-138-x-150cm.jpg

FEMABOMB |  Maudy Alferink
2 november t/m 29 december 2024

Door de zoektocht van al wat vrouwelijk is vast te leggen creëert Maudy Alferink haar hyperrealistische hedendaagse à la mode olieverfschilderijen.  

Alferink bewonderde de Europese klassieke meesters, bestudeerde hun vaardigheden en creëerde haar autodidactische technieken om tot een resultaat te komen dat hyperrealisme wordt genoemd. Sinds 2014 schildert Alferink en haar werken waren te zien op o.a. Art Basel Scope Miami, Los angeles Art show, Art Dubai en Pan Amsterdam. In de media is Alferink gevierd in o.a.the New york times, MaxTV en een aflevering op de NPO. 

Forever Young.jpg

LET THERE BE LIGHT  |  Eddy Greenwood
6 september t/m 26 oktober 2025

Light is the inspiration for Eddy Greenwood. Its timeless influence shapes the way he thinks and paints as an artist. The flow of light over the human face creates a beauty that can be seen in all of his work. His artistic journey began by studying the work of Leonardo da Vinci for a BA Hons degree in History of Art and Graphic Design. 

bottom of page