top of page
‘Nederlandse-portretkunst-verdient-meer-aandacht’-1_edited.jpg
ProfielKlein2.jpg
"We moeten de portretkunst
weer op de Nederlandse kaart
zetten, net zoals in andere landen.

 
Wij hebben de geschiedenis
al veroverd, nu nog de toekomst!"

WILMA GEERTS

Hoewel geboren in Nederland, vertrok Wilma op jonge leeftijd om Fine Arts te studeren in het Verenigd Koninkrijk en verlengde haar verblijf met tien jaar. Toen ze terugkeerde naar Nederland, was ze verrast door de Nederlandse vooroordelen jegens het realisme, vooral gezien de historische beroemde Nederlandse schilders als Rembrandt, Vermeer en Frans Hals, om er maar een paar te noemen.

 

Dit gebrek aan erkenning resulteerde in de start van haar eigen Galerie voor Hedendaagse Portretschilderkunst en Realisme in het prachtige historische stadje Dordrecht. Met haar passie en toewijding heeft ze het tot haar missie gemaakt om het realisme in Nederland nieuw leven in te blazen. Zelf een respectieve portretschilder zijn; ze ontving verschillende kunstprijzen en werd uitgenodigd voor nationale televisiekunstprogramma’s.

Ze staat bekend om het gebruik van ovale canvassen en gelooft dat de ovalen meer nadruk leggen op het unieke karakter van het model. Naast haar eigen kunst en haar galerie is ze ook jurylid voor de gerenommeerde FIKVA Award (Figaratieve Kunst Vandaag) en is vertegenwoordiger en agent van de beste Nederlandse portretschilders en realisten van dit moment.

 

Of het ook aan Wilma’s inspanningen ligt zullen we misschien nooit weten, maar we kunnen zeker stellen dat het realisme weer beter wordt gerespecteerd en erkend in de Nederlandse kunst.

bottom of page