top of page
‘Nederlandse-portretkunst-verdient-meer-aandacht’-1_edited.jpg
WILMA 4.jpg
"We moeten de portretkunst
weer op de Nederlandse kaart
zetten, net zoals in andere landen.

 
Wij hebben de geschiedenis
al veroverd, nu nog de toekomst!"

WILMA GEERTS

Wilma is opgegroeid als pioniersdochter in de wijdse leegheid van de karakterloze nauwelijks droge grond van de Flevopolder. Het ontbreken van geschiedenis heeft haar al vroeg doen afreizen naar Engeland, alwaar ze de kunstacademie heeft gevolgd.


Haar zoektocht naar geschiedenis is altijd haar inspiratiebron en fascinatie gebleven voor haar schilderijen. Wilma verwerkt, ongeacht de leeftijd van de geportretteerde, diens geschiedenis en persoonlijkheid in het portret. Het resultaat is dat niet alleen het uiterlijk, maar ook het innerlijk van de persoon wordt weergeven.

Op 1 oktober 2017 heeft Wilma haar eigen WG Galerie voor hedendaagse portretkunst en realisme geopend aan de Aardappelmarkt 15 in de prachtige historische binnenstad van Dordrecht.

Iedere twee maanden geeft ze in haar galerie de ruimte aan solo exposities voor Nederlandse portretkunstenaars en realisten. 

Er is een grote behoefte bij Nederlandse portretschilders om te exposeren, dat is te merken aan het feit dat WG Galerie al jaren volgeboekt is met de top. Het werd tijd!

Corry Konings
Corry Konings

press to zoom
Mila
Mila

press to zoom

press to zoom
Corry Konings
Corry Konings

press to zoom
1/23
bottom of page