top of page

BONHEUR EN COULEURS | Carolien van Olphen
2 juli t/m 28 augustus 2022

Carolien heeft een diepe passie voor het schilderen van de mens. De mens boeit en ontroert haar. Met veel liefde en aandacht schildert zij de portretten. Op zoek naar een sprekende gelijkenis, maar ook naar een diepere laag van de geportretteerde. Naast het uitbundige kleurgebruik zoekt zij naar rust in haar schilderijen, zodat er harmonie en een serene uitstraling ontstaat. 
Met grote technische vaardigheid schildert Carolien haar werken, voortkomend uit haar persoonlijke talent en haar grote gedrevenheid om zich telkens weer te verbeteren. Met veel liefde schildert zij haar modellen en kleding, in sprekende kleuren. In haar schilderijen zie je de fleurige stof overtuigend om de figuren heen vallen. 
Je zou kunnen stellen dat zij alleen maar mooie plaatjes creëert. Maar voorziet zij hiermee juist niet in de sterke behoefte aan schoonheid, geloof in het mooie van de mens? Schilderijen vol hoop, waarin de kijker zijn zorgen tijdelijk kan doen vergeten en verlichten. Zo voert Carolien de kijker mee in haar eigen kleurrijke wereld.

Friendship
Hippie
Lente
Scarlet Embrace (002)
IMG_5232
thumbnail_Ceci n'est pas un bisou
thumbnail_Zonnekoningin
thumbnail_sweet dreams
thumbnail_Ceci n'est pas une moustache C
thumbnail_Blue Ribbon Carolien van Olphe
bottom of page