top of page

VERSTILDE MOMENTEN | Robert Munning
1 maart t/m 27 april 2025

Momenten van verstilling. 
Ondanks een stille wens om naar de kunstacademie te gaan na de middelbare school, koos Robert (1981) ervoor om psychologie te studeren. Dit betekende niet dat zijn liefde voor het schilderen door deze keus uitdoofde. Integendeel. Deze werd alleen maar sterker. Zijn studie en zijn schilderijen laten namelijk een sterke overeenkomst zien: een duidelijk zichtbare interesse in de mens. 
Roberts schilderijen intrigeren door een mysterieus aura en hun introspectieve karakter. Een verlangen naar verstilling toont zich in het werk. 
Hij ziet een schilderij niet enkel als een eenvoudige visuele representatie. Een schilderij draagt de energie van zijn creatie. Intentie, emotie en vaardigheid worden verweven tot iets tastbaars, 
Het creëren zelf, en het daarbij volledig aanwezig zijn in het moment, draagt iets van magie in zich. Aan het eind van het proces wordt echter steeds ervaren dat het vangen van die magie toch niet gelukt is, of in beperkte mate, waarna het vlammetje om het proces opnieuw te starten weer aangewakkerd wordt. Het schilderen blijft daarmee een zoektocht, waarbij het proces als net zo belangrijk wordt ervaren als het eindresultaat. 

_A736166
20210618-_A733933
_A738231
_A737775
_A736358
bottom of page