top of page

IT'S ALL NATURE | Suus Suiker 
4 september t/m 31 oktober 2021

Sinds haar vroege jeugd is Suus Suiker artistiek erg gedreven. Als kind tekende en schilderde ze al veel. Na haar studie aan de Haagse kunstacademie is ze zelfstandig in de kunst verder gegaan. De eerste jaren schilderde ze vooral met acrylverf op doek, in het magisch realistische genre. 


Pas sinds enige jaren heeft ze het roer omgegooid. Ze heeft haar oude medium en genre volledig losgelaten en is zich gaan bekwamen in de encaustische mixed-media schilderkunst (schilderen met gepigmenteerde warme bijenwas) gecombineerd met inkt, krijt en olieverf. Florale motieven, bloemen en takken, natuurlijke structuren en spiegelingen vormen haar thema. Het genre kan worden getypeerd als ‘hedendaags impressionisme’.
Onder de noemer ‘Symbiose’ combineert ze diverse beelden samen tot een tafereel wat doet denken aan dromerige landschappen, samengesmolten natuur waarbij kleur een belangrijke rol speelt. Soms maakt ze in het mixed media werk gebruik van digitale onderschilderingen en/of fotografische elementen.

 

De natuur is iets wat gekoesterd moet worden. Er gaat steeds meer verloren.  
Onze aarde draagt zoveel schoonheid in zich die we vaak vergeten te zien, omdat er zoveel andere zaken aandacht vragen. Ik probeer op mijn manier een ode te brengen aan de schoonheid en de kracht van die natuur, uit dankbaarheid.  In de hoop dat het de noodzaak tot het te koesteren van die schoonheid en het beschermen van de natuur die nog rest, uit zal dragen.

Symbiose 130-24 (130x130)
Symbiose 160-07
belletjesRozejpg
Symbiose 130-21
symbiose 130-10
symbiose 110- 04
Symbiose 160-07
bottom of page